Leusden haalt 100 zakken op

Dankzij veel vrijwilligers is afgelopen zaterdag, tijdens de Landelijke Opschoondag, een enorme hoeveelheid zwerfafval opgeruimd. In totaal werden meer dan 100 zakken verzameld op verschillende plekken in Leusden.

Tijdens de reguliere opruimochtend werd het buitengebied van Leusden weer opgeschoond. Naast de vaste vrijwilligers haakten dit keer een aantal bedrijven (via de Matchbeurs) en politieke partijen aan. Kortom, met extra veel handjes kon extra veel geruimd worden. De score, een aanhang vol die op De Hamershof werd geplaatst om aan alle Leusdenaren zichtbaar te maken hoeveel zwerfafval er in de gemeente Leusden ligt.

Ook de wijken gingen aan de slag!
Op verschillende plekken in Leusden zijn bewoners in hun eigen straten en wijken actief aan de slag gegaan. Een deel heeft bij Opgeruimd Leusden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om afvalprikkers, vuilniszakken en handschoenen te lenen. Vastberaden en met veel enthousiasme is iedereen aan de slag gegaan. Met de ‘vangst’ kwamen ze na een aantal uren weer terug!

“Ik weet dat er veel ligt, maar dat het zoveel is, dat is toch wel indrukwekkend. Goed dat jullie dit zichtbaar maken aan heel Leusden." Een voorbijganger

Mooie kunst en verbazing op De Hamershof
In de middag kon heel Leusden zien hoeveel zwerfafval er in Leusden ligt. In samenwerking met kunstenares Evelien Kooloos werd door verschillende jonge omstanders gewerkt aan het maken van kunstwerken. Er werd een onder andere een wasstraat gemaakt, mooie poppetjes, een biertafel en een glijbaan. Met een creatieve geest en de verscheidenheid aan afval ontstonden er verrassend leuke kunstwerken.

Schoon Leusden, het hele jaar door
Opgeruimd Leusden gaat de komende maanden verder met haar bewustwordings- en educatiecampagnes rondom zwerfafval. Uiteraard kan iedereen op elke dag aan de slag in zijn haar eigen omgeving en is Opgeruimd Leusden er bij LOD2017 zeker weer bij! 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....