Thijs won zijn eigen wasteboard

In Kidsweek zag Thijs uit Anna Paulowna de oproep van Supporter van Schoon staan om zelf een een wasteboard te ontwerpen. Thijs maakte een geweldig ontwerp dat The Shark heet, en won daarmee de wedstrijd. Wat hij won? Zijn eigen wasteboard natuurlijk!

Een wasteboard is een skateboard dat van ingezamelde plastic doppen gemaakt wordt. Een perfect voorbeeld dus van waardevol hergebruik van afval. Twee jaar geleden werd het wasteboard bedacht en inmiddels is dit duurzame skateboard in steeds meer winkels te zien.

Springen in de kamer

 Toen Thijs hoorde dat hij de wedstrijd had gewonnen en dat zijn board gemaakt zou worden, was hij door het dolle heen. “Hij stond te springen in de kamer, zo blij was hij”, zegt zijn moeder.

Zo werd Thijs' wasteboard gemaakt

In de herfstvakantie was het zo ver: Thijs ging met zijn ouders, zijn vriend Tijs en zijn vriendin Candice naar Diemen. Daar, in de Wasteboards Bakery, zou zijn wasteboard worden 'gebakken' in een oven. Vlak daarvoor mochten Thijs en zijn vrienden de plastic doppen selecteren die pasten binnen het ontwerp van Thijs. Daarna legden ze de doppen op een basisboard in een mal. In een soort groot tosti-ijzer ging het board vervolgens de oven in en werd het ongeveer een half uur gebakken. Gloeiend heet kwam het board uit de oven en werd het in vorm gesneden. Het werd nog een tijdje tussen twee planken gespannen, er werden gaatjes geboord, er kwamen wieltjes onder en voilà:  Thijs’ unieke skateboard was klaar. 

En nu?

Thijs vindt dat zijn wasteboard heel goed is gelukt. Hij is er heel blij mee en gaat de komende tijd flink oefenen op de skatebaan aan de rand van zijn dorp.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233895 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Tips: Zó loop je een Schone Avond4daagse

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....