Kinderboekentip: Bolle Arie

Bolle Arie is een superleuk boekje voor kinderen over de gevaren van zwerfafval en het belang van een schone wijk. Het boek is geschreven door Anneke strasters, een trouwe Supporter van Schoon die zich al jaren inzet voor een schone buurt. 

Het boek is bedoeld voor kinderen in groep 4 tot en met 7. Het verhaal gaat over Bolle Arie en zijn rattenbende die de stad teisteren op zoek naar voedselresten die mensen op straat hebben gegooid. Als Lotje en Latje samen met hun juf en hun vrienden al het zwerfvuil opruimen, hebben de ratten niets meer te eten en verhuizen ze uit de stad.

Gratis in Rotterdam

Anneke Strasters biedt het boek gratis aan als lesmateriaal voor scholen in haar eigen wijk, Kralingen-Crooswijk, en ook in ander Rotterdamse wijken als Feijenoord, Charlois, Oude Noorden en Delfshaven.

Over Anneke

Strasters maakt zich al jaren sterk voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Alleen of met kinderen prikt ze dagelijks zwerfvuil in Crooswijk en ze organiseert regelmatig evenementen om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Ze is een ‘beroepssamenwerker’, oprichter van de Bewonersgroep Slachthuisterrein en grondlegger van Buurt Bestuurt. Voor haar inspanningen ontving Strasters onder meer de Erasmusspeld, de Boezemvriend en de Jacob de Vletterprijs.

Meer weten?

Voor meer informatie over Bolle Arie kun je contact opnemen met Uitgever Kontrast, tel: 026-333 79 75, mail: info@uitgeverijkontrast.nl

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....