"Ik had de behoefte om iets terug te doen"

“Tien jaar geleden raakte ik werkeloos. Een nieuwe baan vinden wilde maar niet lukken. Op een gegeven moment kreeg ik de behoefte om iets terug te doen voor de maatschappij. Ik ben naar de gemeente gegaan en heb voorgesteld om Rhenen en omgeving een aantal uur per week schoon te maken. De gemeente heeft mij hierin volledig gesteund. Ik heb een fietskar gekregen en alles wat ik ophaal wordt door de gemeente naar de stort gebracht. En volgend jaar krijgen we de beschikking over een bus, zodat we ook grof afval kunnen opruimen. Rhenen wordt steeds schoner met inmiddels meer dan 100 vrijwilligers en het betekent voor mij een goede, zinvolle invulling. Voor 2016 denk ik dat het alleen maar nog schoner kan worden met onze nieuwe bus!

Ton van der Wal, ZAAP (ZwerfAfval Adoptie Plan), Rhenen

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233599 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....