"We roepen het hele dorp op"

“Noaberschap is heel belangrijk in onze plattelandsgemeente. Daarvoor komen mensen hier ook wonen. Je zorgt voor elkaar en kijkt verder dan je eigen tuin. Het is hier al best schoon. Mensen zijn bewuster van hun omgeving. Het meeste zwerfafval is wat per ongeluk wegwaait of wat je vindt langs de schoolroutes. Wij sponsoren het verenigingsleven in ruil voor het opruimen van afval. Zo vang je twee vliegen in één klap. Opruimen geeft je een goed gevoel en je bent lekker actief buiten! In 2016 gaan we het grootser aanpakken. We roepen het hele dorp op om samen onze omgeving schoon te houden.”  

Jeroen Schippers, Coop Schippers, Odoorn

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....