"In Spanje en Polen wordt er minder aandacht aan besteed"

“Ik kom uit Polen, mijn man uit Spanje. En omdat we samen wilden wonen, hebben we een plaats in het midden uitgezocht. Heerlen. Hoe er met afval wordt omgegaan is wel cultuur afhankelijk. In Spanje of Polen wordt er veel minder aandacht aan besteed en is het een stuk viezer. Maar ik begrijp dat niet. Het is niet normaal dat je alles van je af gooit. Het is zo belangrijk. Niet alleen voor onszelf maar zeker voor de toekomst van onze kinderen!”

Alexandra en Alexander Gdek, Heerlen

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....