"Snoeppapiertjes en zwerfafval zie je hier niet liggen"

“Wij proberen zo klimaatneutraal bezig te zijn op onze manege. We hebben zonnepanelen, gebruiken geen plastic bekertjes en beperken het strogebruik door de paarden veel naar buiten te laten. Snoeppapiertjes of ander zwerfafval zie je hier niet liggen, dat is ook nog eens gevaarlijk voor de paarden. We hopen door zelf er zo bewust mee om te gaan, het ook over te brengen op onze leden. Want onze ecologische voetafdruk moet zo klein mogelijk zijn, de bewustwording bij de klanten is juist heel groot!”

Lizzy de Koning, Manege Groessen

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233593 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....