"De troep rondom mijn flat begon mij te storen"

“De troep rondom mijn flat begon mij te storen. Toen ik ging opruimen, zag mijn buurman dat en wilde ook meehelpen. Even later ook de andere buurman. Zo heb ik een team opgezet. Met 6 mensen zijn we begonnen. Wanneer we bezig zijn zien andere mensen het ook en willen meedoen. Mensen worden op het idee gebracht. Nu hebben we al een flinke groep vrijwilligers. Zeker in bepaalde gebieden kun je nu goed zien dat er tweewekelijks wordt schoongemaakt. Het geeft mij een goed gevoel dat de wijk nu een stuk schoner is.

Sinds begin 2014 ben ik begonnen met het organiseren van bijeenkomsten waarbij mensen zijn uitgenodigd die ook afval opruimen. Dat levert iedere keer weer een mooie uitwisseling van ideeën en spullen op. Zwerfafvalteams die zich aan elkaar voorstellen, dat werkt echt!”

Rian van Herk, Eindhoven

Team coördinator Zwerf Afval Team Drents Dorp in Eindhoven/ Ambassadrice Adopteer een Straat

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....