"Bewustwording, hoe eerder hoe beter”

“Ik heb een kindertheatervoorstelling gemaakt over zwerfafval. Wij gaan daar basisscholen mee langs om duidelijk te maken wat de gevolgen zijn wanneer je een plastic zakje op straat gooit. Het verhaal gaat over Midas, een kwajongen. Hij is een boterham met pindakaas aan het eten en gooit het plastic zakje op straat. Het verhaal volgt het plastic zakje. Uiteindelijk komt het zakje in de zee terecht en wordt opgegeten door een vis. De voorstelling is vanuit een eigen ‘jeuk’ gekomen, omdat ik mij erger aan zwerfafval. Maar ook omdat er nog steeds mensen zijn die niet weten wat de gevolgen van afval zijn. Bewustwording hoe eerder hoe beter, ik begin bij jonge kinderen!”

Linda van der Knaap, Arnhem

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Ik zou mezelf heel asociaal vinden"

“Ik gooi niets op de grond. Als ik dat wel zo doen, dan zou ik mezelf heel asociaal vinden. Het is slecht voor het milieu en een straat vol met afval geeft een heel andere sfeer.” Lotte 17 jaar - Deventer

Lees meer
Verhalen
....

En dit is het resultaat..... Super!

Iedereen die vanmorgen heeft geholpen om de Landelijke Opschoondag in Westervoort tot een succes te maken, heel erg bedankt.

Samen gaan we voor een schoon Westervoort!

Lees meer
Verhalen, Westervoort