Suske en Wiske komen in actie tegen de plasticsoep

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ zoeken de populaire striphelden een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. In de strip zit een extra bijlage over de plasticsoep.

Het verhaal
Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met een ongezonde liefde voor het materiaal, kaapt de uitvinding en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van plastic Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. 

Samenwerking met The Ocean Cleanup en SEA LIFE
De extra bijlage over de plasticsoep kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de  Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat. Wie de strip heeft, kan trouwens gratis naar SEA LIFE in Scheveningen of Blankenberge (BE): op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimaal 1 betalende volwassene.

Lambik Plastiek in de klas
Met de strip en het dossier hebben leerkrachten een lespakket in handen om hun leerlingen bewust te maken van de problematiek rond de plasticsoep: zo leren ze hoe ze andere plasticvechters kunnen helpen om onze oceanen weer schoon te krijgen. Speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 is er extra lesmateriaal beschikbaar waar je als leerkracht direct mee aan de slag kunt.

Én voor veel tekenplezier: Download hier de kleurplaat

Het album Suske en Wiske - Lambik Plastiek kost € 6,99 en is te koop bij supermarkten, boekhandels en online via onder andere bol.com.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233881 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Loop ook een Schone Avond4daagse met deze tips

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....