Suriname Schoon!

Ook in Suriname zijn ze bezig met een schone leefomgeving. Dat blijkt uit het enthousiaste bericht van Marnie Sniphout uit Paramaribo. Via de bibliobus van haar Stichting Casi’s Dream/ Tout li faut verspreidt ze informatie over het belang van schoon.

Schilderen en schoonmaken

“Op donderdag 12 mei waren wij samen met de kinderen van ‘Het Torentje’ bij de Nola Hatterman Stichting. Na een voorleesmoment in de bibliobus met hebben we een kleine schoonmaakactie gehouden. Zo willen we ze bewuster maken van het belang van een schone omgeving.”

“Na het schoonmaken mochten ze kliko’s verven en leuke werkjes maken van het opgehaalde afval en petflessen. De kinderen van de Nola Hatterman Stichting schoven deden vrolijk mee. Wat een enthousiasme! En een goed voorbeeld voor anderen. De kinderen vonden de activiteiten geweldig. Ze gingen volop aan de slag en ervoeren zo dat afval een tweede leven kan krijgen. Ze hebben er leuke dingen mee gemaakt,” aldus Marnie.

Over de Stichting
Casi’s Dream/Tout Li Faut gaat met de bibliobus langs Surinaamse wijken langs om lezen, mediawijsheid en kennisuitwisseling onder jong en oud te bevorderen. Het motto van de stichting is: “Daar word je wijzer van.” Bij die gedachte past schoon-educatie. Nanga makandra w’o krin Sranang! (vert. Samen maken we Suriname Schoon). 

Meer weten?
Voor meer informatie over de projecten van de stichting kun je terecht op hun Facebook pagina en website.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....