Succesvolle primeur opschoondag Usselo

Zaterdag 23 maart 2019 vond de Landelijke Opschoondag plaats. Ook Usselo deed hier aan mee. En met succes! Er is maar liefst 4 kubieke meter, oftewel 340 kilo zwerfaval opgeruimd!

Dit betekent dat Usselo weer een stuk schoner en leefbaarder is dankzij de inzet van vrijwilligers. ’s Ochtend om 09.00 uur verzamelden ca. 20 buurtbewoners zich bij de familie Leusink aan de Helweg 75. Tijdens de koffie en krentenwegge kregen ze uitleg over de werkwijze en werden de werkgebieden verdeeld. Elke vrijwilliger kreeg handige attributen, zoals handschoenen, een grijper en vuilniszakken. Deze materialen waren beschikbaar gesteld door Twente Milieu.
Vervolgens ging iedereen op pad en werden volle vuilniszakken tussentijds opgehaald. Wat een zwerfafval lag er zeg, vooral langs de Haaksbergerstraat. Veel plastic en blikjes, maar ook papier, verpakkingen en restafval. Totaal was het een hele aanhanger van 4 kubieke meter vol met een gewicht van 340 kilo. Rond 12.00 uur werd de opschoondag afgesloten met broodjes en soep.

Alle vrijwilligers kijken er met een goed en voldaan gevoel op terug. Usselo is weer een stuk schoner en leefbaarder, waardoor inwoners en bezoekers meer genieten van het dorp. En ook belangrijk: we doen de dieren en de natuur er ook een groot plezier mee.

Debbie Voogsgeerd   - Opschoondag Usselo 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen