Stantec ruimt op in Arnhem

Op woensdag 20 maart zijn 30 enthousiastelingen van Stantec, en een aantal medewerkers van ArboUnie en Land-ID, met prikkers en zakken de straat op gegaan in een gebied rondom kantoorgebouw De Enk (Tivolilaan 205) in Arnhem in het kader van de Landelijke Opschoondag. Met de opruimactie zijn ongeveer 15 volle zakken zwerfvuil opgehaald.

De gemeente Arnhem geeft handen en voeten aan de LOD in de vorm van de ‘afvalestafette’. De afvalestafette focust zich met name op opruimacties rond scholen, maar ook verschillende bedrijven sluiten zich hier steeds vaker bij aan. In totaal is 21 m3 zwerfafval opgeruimd in heel Arnhem. Dit jaar stond ook in het teken van het GoClean/Litterati Data Festival in Arnhem. Gedurende een periode van drie weken worden minimaal 50.000 stuks zwerfafval opgeraapt én geregistreerd door middel van een foto en tag via de app Litterati. Het evenement dient als een pilotproject voor Lipton welke, indien succesvol, wereldwijd zal worden uitgerold. Ook Stantec heeft actief foto’s gemaakt met de app en daarmee bijgedragen om deze target van 50.000 stuks te behalen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234132 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

6x tips voor een afvalvrije stranddag

True Op een schoon strand ben je gelukkiger en geniet je langer. Helemaal wanneer je weet hoe lang het duurt voordat achtergebleven afval weg is. Sommige dingen liggen er voor altijd, zoals plastic. Andere verteren na verloop van tijd zoals de krant die na zo'n 6 m…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: This is Forward: Clean-up day Dongen

True Medewerkers van de Coca Cola fabriek zetten zich in voor een schone woon- en werkomgeving in de gemeente Dongen, en dat zag er zo uit:

Lees meer
Verhalen
....