"Schoon zou gewoon moeten zijn"

Simon Speets uit Almere zet zich elke week in voor een schone natuur. 

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval uit de natuur."

Meer initiatief

"Op 19 maart hebben heel veel vrijwilligers hun omgeving schoner gemaakt. In Almere werkten heel veel mensen mee. Met groot succes. Op naar het volgende initiatief! Maar elke dag schoonmaken mag ook hoor," aldus een enthousiaste Simon. 

 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijndijk

Lees meer
Verhalen
....

"Vanavond zit ik met een voldaan gevoel op de bank"

“Ik loop regelmatig in dit gebied aan de Rijn en dan valt het mij op hoeveel afval ik zie liggen. Vandaag zijn we met een grote groep de oever aan het schoonmaken. Vanavond zit ik …

Lees meer
Verhalen
....