Sea Life strandschoonmaak 13 maart

Samen met groep 6 van de openbare Basisschool de Vuurtoren hebben Suske en Wiske het eerste exemplaar van het gloednieuwe Suske en Wiske “Lambik Plastiek” overhandigd aan de manager van Sea Life: Boet Hensen. 

In deze strip (nummer 347) zoeken de bekende striphelden Suske en Wiske een oplossing voor de plastic soep in de oceanen. Niet alleen werd de strip in ontvangst genomen, ook werd er een startschot gegeven voor de eerste strandschoonmaak van het seizoen. Zowel scholieren als vrijwilligers gingen door weer en wind aan de slag. Vanwege het slechte weer werd de strandschoonmaak wat ingekort maar in 40 minuten werd er toch ruim 15 kilo afval opgehaald waaronder plastic bakjes, blikjes en zelfs een sportschoen.

"We zullen onze bezoekers de komende weken extra bewust maken van de gevolgen van zwerfaval door plastic soep lessen te geven. Er drijft meer dan 150 miljoen ton plastic in de oceanen rond dus het is echt een serieus probleem. Naar schatting sterven er jaarlijks 136.000 zeezoogdieren door verstikking en het slikken van plastic” aldus Boet Hensen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Veghelse scholen doen succesvolle opschoonactie

In Veghel sloegen basisschool de Bernadette en de Hubschool op 18 maart de handen ineen om samen de buurt rondom hun school schoon te maken. De leerlingen op deze scholen zijn geen groentjes: ze deden al voor de negende keer mee aan de Landelijke Opschoond…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Sam vindt een schone straat vééél mooier!

Iedereen is trouwens gewaarschuwd: "Als iemand niet zijn troep opruimt, krijgt 'ie een boete van € 2.000 en die schrijf ik zelf!", aldus Sam. Boswachter Henk is ook een échte Held…

Lees meer
Verhalen
....