Sea Life strandschoonmaak 13 maart

Samen met groep 6 van de openbare Basisschool de Vuurtoren hebben Suske en Wiske het eerste exemplaar van het gloednieuwe Suske en Wiske “Lambik Plastiek” overhandigd aan de manager van Sea Life: Boet Hensen. 

In deze strip (nummer 347) zoeken de bekende striphelden Suske en Wiske een oplossing voor de plastic soep in de oceanen. Niet alleen werd de strip in ontvangst genomen, ook werd er een startschot gegeven voor de eerste strandschoonmaak van het seizoen. Zowel scholieren als vrijwilligers gingen door weer en wind aan de slag. Vanwege het slechte weer werd de strandschoonmaak wat ingekort maar in 40 minuten werd er toch ruim 15 kilo afval opgehaald waaronder plastic bakjes, blikjes en zelfs een sportschoen.

"We zullen onze bezoekers de komende weken extra bewust maken van de gevolgen van zwerfaval door plastic soep lessen te geven. Er drijft meer dan 150 miljoen ton plastic in de oceanen rond dus het is echt een serieus probleem. Naar schatting sterven er jaarlijks 136.000 zeezoogdieren door verstikking en het slikken van plastic” aldus Boet Hensen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233266 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Een lekker opgeruimd schoolplein in Nieuw Vennep

Afgelopen zaterdag 23 maart was de Landelijke Opschoondag. We hebben onder leiding van de Vennepse Buurt-Cleap-Up groep, samen met 5 leerlingen van het HVC, en hun ouders, het schoolplein en terrein rondom de school opgeruimd. Conciërge Petra hielp ook mee en …

Lees meer
Verhalen
....

Meander SCHOON 2019

Onze jaarlijkse opSCHOONactie Meander SCHOON is achter de rug.Tijdens editie 2019 zorgden we voor een zwerfafvalvrij asfaltveld, schoolplein, park, fietsenhok en parkeerplaats. All…

Lees meer
Verhalen
....