Schoonste Stranden 2016

Tot en met zondag 21 augustus kon je via deze site op je favoriete, schone strand stemmen in de Schoonste Stranden Verkiezing. 

Leuke prijzen

Onder de strandstemmers wordt een een heerlijk weekend weg verloot. Ook waren er superdeluxe "Wat een schoonheid"-strandlakens te winnen. 

Stranden elk jaar schoner

Met de Schoonste Stranden Verkiezing vragen we aandacht voor een schone stranden. Door deze verkiezing is de aandacht voor het voorkomen van zwerfafval  op stranden enorm toegenomen. En dankzij de inspanningen van gemeenten, paviljoens en het publiek stijgt de schoonscore van onze stranden elk jaar.

Bekendmaking winnaar

Op woensdag 31 augustus worden de schoonste stranden op feestelijke wijze bekend gemaakt door een deskundige jury en Helene van Zutphen (directeur NederlandSchoon).

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Dit is het schoonste strand van Nederland

Goeree Overflakkee heeft daar goed haar best voor gedaan. Op allerlei manieren zorgt deze gemeente ervoor dat strandgasten in samenwerking met de paviljoens schoon gedrag vertonen. Bij de strandopgangen spelen de borden met afvalvoorzieningen in op het ‘schoon…

Lees meer
Verhalen
....

Een schoon strand: zo doe je dat

Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het…

Lees meer
Verhalen
....