Schoonmaken met bok Sten en Broodkapje

In het kader van het project 'Opgeruimd staat netjes' gaan kinderen uit de Haagse Schilderswijk elke maand met bok Sten op pad om (zwerf)afval te ruimen in de wijk.


Meedoen?


Wil je ook een keer meedoen met een schoonmaakactie van de Schildershoeve? Kijk op hun website voor data. 

De Schildershoeve en Schoon Belonen

De Schildershoeve is een van de 10 Haagse stadsboerderijen die meedoen aan Schoon Belonen. Samen met andere maatschappelijke organisaties zorgen zij dat er minder zwerfafval op straat ligt en blikjes, flesjes en drankkartonverpakkingen beter worden aangeboden voor recycling. 

Haagse stadsboerderijen die meedoen aan Schoon Belonen zijn te herkennen aan de grote PET-fles afvalbak op hun terrein. 

Meer over Den Haag en Schoon Belonen> 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....