Schoonmaakactie weer groot succes!

Afgelopen zaterdag met 9 personen van de loopgroep La Rotonde uit Ouderkerk aan de Amstel de hele Rondehoep polder opgeruimd. In kleine groepjes. Op verschillende plekken begonnen en zo naar elkaar toe gewerkt. 2 Personen zijn in een rustig tempo gaan rennen met grijper en hoepel. Dit was goed te doen.

We hebben met de groep 20 zakken met afval opgeruimd. Minder dan de afgelopen jaren. Een team heeft zelfs voornamelijk sigaretten peuken geruimd. Vooral bij de ondergrondse vuilopslag aan de Jan Benninghweg lag erg veel zwerfvuil. We hebben tijdens het ruimen heel veel positieve reacties gehad. De gemeente heeft de grijpers, ringen en zakken verzorgd. Al met al weer een geslaagde dag. Nu maar hopen dat de mensen doorkrijgen dat ze hun rommel zelf moeten opruimen. De organisatie van de Rondehoeploop is blij met deze actie. Zo kan er op 12 mei weer door een mooie groene polder gelopen worden.
Wil je je vast inschrijven voor de loop kijk dan even op de site van Rondehooploep!

Jos Mulder  

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen