De Weteringhoek werkt aan schoon

Het Wijkserviceteam van dagcentrum de Weteringhoek in Houten heeft van de gemeente een nieuwe afvalkar, werkhandschoenen- en hesjes en t-shirts gekregen.

Zo kunnen cliënten beter en veiliger papier prikken en ander vuil opruimen en zorgen ze met de gemeente voor een schone omgeving. Het wijkserviceteam maakt op verschillende plekken in Houten schoon, zoals bij winkelcentrum Het Rond en bij sportcomplex De Kruisboog.

Zichtbaar schoonmaken

De gemeente is blij met de inzet en wil het team goed faciliteren zodat de cliënten veilig en prettig kunnen werken. Met de hesjes aan zijn ze zichtbaar en herkenbaar op straat. De kar met afvalzakken eraan maakt het werk gemakkelijker.

Bijzondere samenwerking

Het werken aan schoon heeft voor een gezorgd. Halverwege de ochtend pauzeren de cliënten, in de buurt van de Kruisboog, bij de Berg en Bosch-school. Ze krijgen er koffie en thee van de leerlingen, die een vorm van autisme hebben. Wat hen bindt, is dat zowel de cliënten als de leerlingen nieuwe vaardigheden leren. Met als doel de zelfredzaamheid en zelfstandigheid te vergroten. 

De Weteringhoek

Bij dagcentrum De Weteringhoek van Reinaerde aan de Draaiburg 3 kunnen kinderen en volwassenen met een beperking vaardigheden leren om mee te doen in de maatschappij.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....