Programma Schoon Belonen

Schoon Belonen is, na een tweejarige pilot, nu een structureel programma binnen NederlandSchoon. Het programma is gericht op de aanpak van zwerfafval met een focus op educatie, gedragsverandering en bewustwording. Alle gemeenten kunnen zich aansluiten om bij inwoners, en met name jongeren, het bewust en verantwoord omgaan met grondstoffen te stimuleren.

Schoon Belonen-gemeenten kunnen gebruik maken van de kennis, ervaringen en materialen via NederlandSchoon om gedrag rondom zwerfafval positief te veranderen. Tijdens kennisbijeenkomsten wisselen deelnemende gemeenten praktijkervaringen uit en kunnen geïnteresseerde gemeenten zich voorbereiden op een start met Schoon Belonen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229286 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten schoonvissen"Nu, jaren later, maken we onder de naam Wageningen Schoon met een g…

Lees meer
Verhalen
....

"Ik stop met mijn fiets en pak het op"

“Ik maak met zo’n 30 andere inwoners het buitengebied van Oostwoud schoon en daar krijg ik zoveel positieve energie van. Ik woon hier en als het een bende is, dan doet mij dat zeer…

Lees meer
Verhalen
....