Schone cadeautip: Bubble Buddy van Foekje Fleur

Iedereen zou graag wat minder plastic afval willen creëren, maar waar te beginnen? Daarop bedachten GoodtoGive en Foekje Fleur een nieuw product: Bubble Buddy.

Deze zeephouder met speciale rasp helpt je over te stappen van vloeibare zeep in plastic flessen, naar verpakkingsvrij blokzeep. Door met de rasp een kleine hoeveelheid zeep boven een emmer met warm water te raspen, heb je zo een lekker fris sopje. Wij zijn fan!

Foekje Fleur: een vrouw met een schone missie!

Ontwerpster Foekje Fleur zamelde afgelopen jaar het materiaal in voor Bubble Buddy, die voor 98% bestaat uit gerecyclede plastic zeep flessen en emmers. Bubble Buddy wordt in Nederland geproduceerd en verschijnt in 8 frisse tinten. Hij is verpakt in een grappige giftbox -ontworpen en geïllustreerd door Rachel Sender- samen met een stuk biologisch, vegan en palmolie-vrije huishoudzeep van het Utrechtse Werfzeep, zodat je direct aan de slag kunt.

"Ik zie het overal om me heen, de wil is er wel, maar het is gewoon niet makkelijk om de supermarkt uit te komen zonder een winkelwagentje vol plastic verpakkingen. Ik hoop dat Bubble Buddy op laagdrempelige wijze een kleine gedragsverandering in gang kan zetten, die je leven leuker maakt - en de wereld mooier." - Foekje Fleur.

Meer informatie over de producten van Foekje Fleur, zoals ook The Bottle Vase, vind je hier.

Winnen maar!


Wil jij iemand in december zo'n vrolijke Bubble Buddy cadeau doen? Of wil je er lekker één voor jezelf? Je kunt nu een Bubble Buddy winnen! Hoe?

Stuur voor 1 december 2018 een mailtje naar info@nederlandschoon.nlVermeld in de onderwerp-regel: WINACTIE BUBBLE BUDDYVertel in maximaal 100 woorden aan wie jij (mag ook aan jezelf zijn) graag een Bubble Buddy cadeau wil doen en waarom

*Begin december wordt de winnaar via e-mail persoonlijk op de hoogte gesteld.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229135 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Mijn droom ging over kinderen van straat halen"

Nu biedt ze kinderen na schooltijd activiteiten aan, waaronder het opruimen van de buurt.

Lees meer
Verhalen
....

Zó kwamen bedrijven in actie tijdens de Landelijke Opschoondag 2018

Onder dit recordaantal deelnemers waren ook veel bedrijven. Bekijk deze video van 2018: Zet 'm alvast op de agenda: Landelijke Opschoondag 2019Op zaterdag 23 maart 2019 vindt de 1…

Lees meer
Verhalen
....