Schatzoeken voor een schoon strand

De Katwijkse watersportvereniging Skuytevaert vierde feest! Dat deed de vereniging met een grote feesttent op het strand. Voor de kinderen was er een TrasHure Hunt georganiseerd.

Tijdens een TrasHure Hunt rapen kinderen alles van het strand dat er niet thuishoort. Van de opbrengst worden ware schatten gemaakt.

Drijvende kracht

Ralph Groenheijde is de drijvende kracht achter de TrasHure Hunt. Hij vindt het natúúrlijk leuk om te doen, maar hoopt vooral dat de TrasHure Hunt ook iets oplevert: bewuster gedrag van strandbezoekers, met betrekking op afval en onze planeet. 

Enthousiast

In Katwijk lukte dat. De kinderen waren ontzettend enthousiast. Hoewel het strand bij zeilvereniging Skuytevaert al behoorlijk schoon was, wisten ze toch tassen vol met zwerfafval te bemachtigen. Afval dat daarna natuurlijk omgetoverd werd tot een prachtig kunstwerk.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233642 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Terugkijken: de uitreiking van de Schoonste Stranden Verkiezing 2017

Want, zo bleek die middag, het gaat hartstikke goed met het schoon op de Nederlandse stranden. Er wordt veel energie in schoon gestoken door gemeenten, paviljoenhouders en badgasten. En dat is te zien .  Was je er niet bij? Bekijk de video hieronder voor een i…

Lees meer
Verhalen
....

Desiree gaat naar zee

Inmiddels is de verkiezing afgelopen (Oostkapelle won de prijs voor het Schoonste Strand) en hebben we óók een gelukkige winnaar van het weekend weg getrokken. Desiree van den Aker…

Lees meer
Verhalen
....