Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Vrijwilligersorganisatie Súver Skjin maakt regelmatig per boot de wateren in en rondom Sneek schoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag bundelden de vrijwilligers van Súver Skjin de krachten met stichting Philadelphia Sneek, Wetterskip Fryslân en de gemeente Súdwest-Fryslân voor een extra schone opbrengst. 

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water.

Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Opschoondag was hiermee ten einde, maar de vrijwilligers van Súver Skjin gaan gewoon door met het opruimen van zwerfafval uit het water bij Sneek.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229286 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Zó kwamen gemeenten in actie tijdens de Landelijke Opschoondag 2018

Onder dit recordaantal deelnemers waren ook veel gemeenten. Bekijk deze video van 2018: zet 'm alvast op de agenda: Landelijke Opschoondag 2019 Op zaterdag 23 maart 2019 vindt de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Zet 'm alvast op de agenda in j…

Lees meer
Verhalen
....

In oktober gaan we plastic flesjes te lijf!

In oktober gaat daarom een nieuwe campagne van start die zich op zwerfafval richt, en in het bijzonder op plastic flesjes. Met opvallende oranje afvalbakken, die alleen voor plasti…

Lees meer
Verhalen
....