Rotta Ranger ruimen afval op

In de omgeving van natuurcentrum Trefpunt Rotta hebben we op 16 maart met 12 enthousiaste Rangers een opruimactie gehouden en het was een groot succes! Iedereen kon, dankzij de gemeente Lansingerland, een handige vuilknijper gebruiken om ook in de kleinste hoekjes of zelfs in de sloot nog papiertjes, blikjes, sigarettenpeuken of andere rommel te pakken te krijgen.

Omdat we hier natuurlijk allemaal Supporter van Schoon zijn, konden de kinderen het mooie gele hesje dragen. Dat gaan we vast vaker doen als we weer de natuur in gaan. De vuilniszakken die we kregen zijn ook goed van pas gekomen want we hebben er wel 6 gevuld. Alleen de grote visparasol die we zomaar in het riet vonden paste er niet in! Omdat we niet zeker waren of het weer zou meewerken hadden we natuurlijk ook een binnenprogramma waarbij de kinderen van alles hebben geleerd over afval. We deden een afvalquiz en er werd afval gesorteerd. Mede dankzij de ondersteuning van Supporters van Schoon en gemeente Lansingerland was onze activiteit "Afval in de natuur" niet alleen erg leuk, we hebben ook veel geleerd én dit stukje natuur is voorlopig weer even schoon! Iedereen die meedeed: bedankt!

Astrid Schild - Lansingerland

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: dit was de Landelijke Opschoondag 2019!

Van Heerenveen tot Veghel en van Zaandam tot Rotterdam: #iedereendeedmee. En dat zag er zo uit: Vanuit het hele land werden er inspirerende supporters-verhalen en foto's ingezonden. Lees en bekijk alle ingezonden verhalen hier. Zet 'm alvast in je agenda!De d…

Lees meer
Verhalen
....

Strijd tegen zwerfafval

Op zaterdag 23 maart stroopten in heel Nederland vrijwilligers de mouwen op voor de Landelijke Opschoondag. Vanuit Vinkeveen Haven werd speciale aandacht aan het opschonen van de V…

Lees meer
Verhalen
....