2.100 vrijwilligers op de been in Roosendaal

In de gemeente Roosendaal is de Landelijke Opschoondag 2016 groots aangepakt. Meer dan 2.100 mensen kwamen in actie voor een schone omgeving. 

Zeventien basisscholen, buurtpreventieteam Wildenborch, Supermarkt Van Gurp in de Tolberg, Werkgroep Schoon Lindenburg, Scouting Baden Powel, FC Moerstraten en bewoners in de wijken Kortendijk, Fatima, Minnebeek en Wouw hebben hun omgeving of wijk opgeruimd.

Scholen en schooncoaches

Buurtpreventietam Wildenborch ging samen met leerlingen van basisschool De Watermolen in de Kroeven aan de slag. Schooncoach Anita van Dijke ging met bewoners uit de Fatimawijk en de Fatimaschool vorm geven aan de Opschoonactie. Schooncoach Piet van Meel ruimde Wouw op met vrijwilligers.

Bekijk het onderstaande filmpje voor een impressie van de opschoonactie met scholen. 

Gemeente Roosendaal

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233619 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....