Pro6 prikt 24 zakken vol in Budel

Afgelopen zaterdag ging Pro6, samen met Esther Fransen van BETER BUDEL, weer met prikstokken in de hand aan de slag om Cranendonck een stukje schoner te maken. Je vraagt je wellicht af of dit nodig is, nadat we in de afgelopen vier weken al vier keer geprikt te hebben. Maar het resultaat van deze prikactie zegt wel genoeg: 24 volle vuilniszakken met zwerfafval!

Met een grote groep hebben we het gebied vanaf de A2, langs de kazerne (AZC) tot aan Airpark Budel schoongemaakt. Ook de Broekkant hebben we onder handen genomen. Het is schokkend om te zien hoeveel afval mensen in de bermen en het openbare groen achterlaten. Waarom nemen ze hun eigen afval niet mee om het in een vuilnisbak te gooien? Dat is een kwestie van opvoeding: kinderen van jongs af aan erop wijzen dat het zo hoort. Je moet je eigen rommel opruimen en daar de natuur niet mee opzadelen. Aan de andere kant, ook onze gemeente heeft hier een taak in. Plaats bijvoorbeeld wat afvalcontainers of blikvangers langs de weg, dat scheelt een hoop lege blikjes in de berm.

Woord en daad

Een van de speerpunten van Pro6 is een schoon, groen en duurzaam Cranendonck. Hiervoor zetten we ons actief in, zowel in woord als daad. Deze prikacties (die maandelijks terugkeren op de 2e zaterdag van de maand ) zijn voor ons een voorbeeld om te laten zien dat er werk aan de winkel is en dat je als burger hier ook een bijdrage aan kunt leveren.

Doe ook mee, volg Pro6 op Facebook of kijk op onze website voor een volgende prikactie!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229309 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

Alle acties voor een schone buurt, groot én klein, zijn fantastisch. Daarvoor willen we jullie, de Supporters van Schoon, bedanken. Kijk met ons terug naar een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar.  Landelijke Opschoondag 2018Meer dan 130.000 Nederlander…

Lees meer
Verhalen
....

Van Schoon Belonen naar een Afvalvrije basisschool en sportvereniging

De gemeente wil de bewustwording over het voorkomen van (zwerf)afval bij basisscholen en sportverenigingen verder vergroten door afvalscheiding en afvaleducatie te stimulere…

Lees meer
Verhalen, Westland