Poolse school pakt landgoed aan

Tijdens de Landelijke Opschoondag hebben de kinderen van de Poolse School Amersfoort, een weekend school, een grote opschoonactie gehouden. 

De kinderen kregen eerst les over zwerfafval en recycling. Elke leeftijdsgroep kreeg een les op eigen leeftijdsniveau. Daarna hebben de kinderen vol enthousiasme de veiligheidshesjes met opdruk ‘Amersfoort Gewoon Schoon’ aangetrokken en de zwerfafvalgrijpers gepakt.

Landgoed Schothorst
De oudste kinderen hebben een deel van Schothorsterlaan en de entree van het Landgoed Schothorst schoon gemaakt. Jongere kinderen hebben in het park zelf afval geraapt. Vooral op het bospad langs de middeleeuwse erf was er veel afval! ‘Ik ga nooit meer zo maar afval op de grond gooien want dat is gevaarlijk voor dieren en planten. En ook voor mensen.’ Zegt Rosalie van 6.

Dubbel feest
De kinderen hopen dat ook andere bezoekers van Park Schothorst niet zo maar afval op de grond gaan gooien zodat het park schoon is voor de opening van Het Groene Huis op 20-24 april. In die week is een dubbel feest want de Poolse School Amersfoort viert dan haar eenjarig bestaan en dan is de feestelijke opening van Het Groene Huis. 

Poolse School

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233593 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....