Plastic fantastic… maar niet in de natuur!!

Afgelopen kampweekend hebben we kennisgemaakt met de milieuhelden van atletiekvereniging ALTIS! In vol ornaat met een tenue van “Nederland Schoon” en afvalprikkers van “de Boswerf” (NME centrum Zeist) is het natuurgebied rond de kampgelegenheid zorgvuldig opgeruimd door de ALTIS Pupillen.

De trainers en vrijwilligers van ALTIS hebben zich enorm ingezet om deze schoonmaakactie vol humor uit te werken. Onze Vuil-Miss heeft haar jurk laten decoreren met zwerfvuil. De kennis over het milieu is op ludieke wijze getest, allemaal in de vorm van sport en spel. De kinderen hebben in een spel de grote baas die verantwoordelijk was voor het dumpen van giftig afval opgespoord. Hoe interessant was het dan dat er de volgende dag nog een echte dumpplek in het bos werd gevonden!
Goed gedaan ALTIS Pupillen!

Maaike Joosse-Postma

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233628 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen