"Pak een vaste route"

“Ik hou van toevalligheden. En die kom ik tijdens het opruimen vaak tegen. Wil ik een bierflesje uit de vijver halen, blijft de hark achter een kluis hangen! Het opruimen maakt me ook nieuwsgierig: waarom liggen die flessen nu iedere keer precies op dat plekje? En wie laat hier nu een fiets achter?"

Vaste route

"Ik maak iedere week hetzelfde stukje wijk schoon, omdat ik het gewoon graag schoonhoud. En wat schoon is, blijft ook schoner. Ik pak trouwens niet alleen afval op. Het groenstukje in onze straat houd ik bij. Ik verplaats zelf wormen en slakken op het fietspad naar de overkant om te voorkomen dat ze worden platgereden. Het is een hartstikke leuke en spannende bezigheid. Wat ik anderen aanraad bij het schoonmaken? Pak een vaste route en houd je daar ook aan. Dat heeft ook een beetje te maken met zelfbehoud: als je van je eigen route afwijkt, dan kun je wel bezig blijven.”

Willem van Evelingen - Zoetermeer

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 228901 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Vandaag is het zover!"

“Ik heb een kapsalon. In plaats van geld aan een goed doel te geven, koos ik er dit jaar voor om samen met alle buurtbewoners de handen uit de mouwen te steken. Vandaag is het zover: we gaan op supboards de grachten in onze buurt schoonmaken. Zo combineren we …

Lees meer
Verhalen
....

Dit is de score van de scouting in Heerenveen

“Vandaag hebben we met de scouting heel veel afval opgeruimd in Heerenveen. We hebben wel 52 zakken vol geraapt! We vonden het leuk om te doen en het past ook mooi bij wat wij bela…

Lees meer
Verhalen
....