"Pak een vaste route"

“Ik hou van toevalligheden. En die kom ik tijdens het opruimen vaak tegen. Wil ik een bierflesje uit de vijver halen, blijft de hark achter een kluis hangen! Het opruimen maakt me ook nieuwsgierig: waarom liggen die flessen nu iedere keer precies op dat plekje? En wie laat hier nu een fiets achter?"

Vaste route

"Ik maak iedere week hetzelfde stukje wijk schoon, omdat ik het gewoon graag schoonhoud. En wat schoon is, blijft ook schoner. Ik pak trouwens niet alleen afval op. Het groenstukje in onze straat houd ik bij. Ik verplaats zelf wormen en slakken op het fietspad naar de overkant om te voorkomen dat ze worden platgereden. Het is een hartstikke leuke en spannende bezigheid. Wat ik anderen aanraad bij het schoonmaken? Pak een vaste route en houd je daar ook aan. Dat heeft ook een beetje te maken met zelfbehoud: als je van je eigen route afwijkt, dan kun je wel bezig blijven.”

Willem van Evelingen - Zoetermeer

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230447 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Bekijk hier ons stappenplan en meld direct een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Ch…

Lees meer
Verhalen
....

“Hoe schoner de straten, hoe beter!"

“Hoe schoner de straten, hoe beter! De laatste tijd zie ik steeds vaker afval liggen in mijn wijk. Ik denk dan: hoe kunnen mensen zo makkelijk met de wereld omgaan. Denken zij niet…

Lees meer
Verhalen
....