"Pak een vaste route"

“Ik hou van toevalligheden. En die kom ik tijdens het opruimen vaak tegen. Wil ik een bierflesje uit de vijver halen, blijft de hark achter een kluis hangen! Het opruimen maakt me ook nieuwsgierig: waarom liggen die flessen nu iedere keer precies op dat plekje? En wie laat hier nu een fiets achter?"

Vaste route

"Ik maak iedere week hetzelfde stukje wijk schoon, omdat ik het gewoon graag schoonhoud. En wat schoon is, blijft ook schoner. Ik pak trouwens niet alleen afval op. Het groenstukje in onze straat houd ik bij. Ik verplaats zelf wormen en slakken op het fietspad naar de overkant om te voorkomen dat ze worden platgereden. Het is een hartstikke leuke en spannende bezigheid. Wat ik anderen aanraad bij het schoonmaken? Pak een vaste route en houd je daar ook aan. Dat heeft ook een beetje te maken met zelfbehoud: als je van je eigen route afwijkt, dan kun je wel bezig blijven.”

Willem van Evelingen - Zoetermeer

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229287 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."

“Hier begon het allemaal, tien jaar geleden in de Wageningse uiterwaarden van de Rijn. Dit is zo’n mooi gebied en dat wilde ik schoonhouden."Van lunchwandelingen tot stadsgrachten schoonvissen"Nu, jaren later, maken we onder de naam Wageningen Schoon met een g…

Lees meer
Verhalen
....

"Ik stop met mijn fiets en pak het op"

“Ik maak met zo’n 30 andere inwoners het buitengebied van Oostwoud schoon en daar krijg ik zoveel positieve energie van. Ik woon hier en als het een bende is, dan doet mij dat zeer…

Lees meer
Verhalen
....