"Pak een vaste route"

“Ik hou van toevalligheden. En die kom ik tijdens het opruimen vaak tegen. Wil ik een bierflesje uit de vijver halen, blijft de hark achter een kluis hangen! Het opruimen maakt me ook nieuwsgierig: waarom liggen die flessen nu iedere keer precies op dat plekje? En wie laat hier nu een fiets achter?"

Vaste route

"Ik maak iedere week hetzelfde stukje wijk schoon, omdat ik het gewoon graag schoonhoud. En wat schoon is, blijft ook schoner. Ik pak trouwens niet alleen afval op. Het groenstukje in onze straat houd ik bij. Ik verplaats zelf wormen en slakken op het fietspad naar de overkant om te voorkomen dat ze worden platgereden. Het is een hartstikke leuke en spannende bezigheid. Wat ik anderen aanraad bij het schoonmaken? Pak een vaste route en houd je daar ook aan. Dat heeft ook een beetje te maken met zelfbehoud: als je van je eigen route afwijkt, dan kun je wel bezig blijven.”

Willem van Evelingen - Zoetermeer

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233910 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Tips: Zó loop je een Schone Avond4daagse

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....