Opschoonloop Heerhugowaard maakt 22,5 kilometer schoon!

Zaterdag 23 maart jl. vond de eerste editie van de OpschoonLOOP in Heerhugowaard plaats. De organisatie Inbewegen bracht ruim 30 mensen op de been. Vanaf het gemeentehuis vertrokken drie wandelgroepen voor een ronde van 5 kilometer. De hardlopers maakte een route van 7,5 kilometer vol. Tijdens het wandelen en rennen werd zwerfvuil uit de berm en het openbaar groen meegenomen. Onder het motto; “Schoenen aan! Handen uit de mouwen!” werd zo in totaal 22,5 kilometer afgelegd en vele zakken vuil opgehaald.

“Het is eigenlijk te bizar wat er allemaal ligt!” aldus Daisy Sanches. Zij is 1 van de 5 gidsen die de deelnemers meeneemt. “Zoveel peuken! Niet normaal. We kwamen Middenwaard niet eens voorbij!” Deelnemer Cor Besse verbaasd zich over wegwerpaanstekers die her en der liggen en de parkeerbonnetjes die rond dwarrelen. “Misschien toch eens met de gemeente gaan praten om parkeren op kenteken in te voeren! Zo zijn die bonnetjes niet meer nodig!”

De actie werd ondersteund door de organisatie van Hart op Groen. Zij plaatsten het Afvallab op het Stadsplein. Een ludiek laboratorium waar de invloed van afval op ons milieu door middel van experimenten en proefjes duidelijk inzichtelijk werden gemaakt. Kinderen konden aan de slag en de deelnemers konden direct de ingezamelde plastic flessen laten omsmelten tot sleutelhanger. Na afloop werden de deelnemers voor hun inspanningen beloond met een mooie gevulde emmer die als Goodiebag beschikbaar werd gesteld door Multimate Heerhugowaard en een heerlijke koek van de Gemeente.

Karen Bok-Besse

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233607 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Stantec ruimt op in Arnhem

De gemeente Arnhem geeft handen en voeten aan de LOD in de vorm van de ‘afvalestafette’. De afvalestafette focust zich met name op opruimacties rond scholen, maar ook verschillende bedrijven sluiten zich hier steeds vaker bij aan. In totaal is 21 m3 zwerfafval…

Lees meer
Verhalen
....

Fantastisch! Landelijke Opschoondag breekt weer record

Dat is ruim 65.000 deelnemers meer dan in 2018. Buurtbewoners, bedrijven, BSO’s, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden bij elkaar zo’n 4.300 acties, ten opzicht…

Lees meer
Verhalen
....