Opschoondagen in Veendam groot succes!

Op zaterdag 27 oktober en zaterdag 3 november 2018 organiseerde het Beheerteam Scheepskwartier en Provincienhoek in samenwerking met Acantus, Compaen en de gemeente Veendam twee Opschoondagen.

De Opschoondagen stonden in het teken van het opknappen van de wijken. De wijkbewoners hebben zelf zwerfafval in de wijk opgeruimd, samen het particulier groen opgeknapt en grof huisvuil verwijderd. Beide Opschoondagen waren zeer succesvol dankzij de hulp van de wijkbewoners én de kinderen. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ hebben de beheerteams bewust kinderen uit de wijk geënthousiasmeerd om mee te helpen bij het opruimen van zwerfafval.

Feestelijk moment

De Opschoondagen werden afgesloten met een feestelijk moment. Wethouder Bert Wierenga van de gemeente Veendam onthulde voor beide wijken een bord met daarop een foto van de wijkbewoners. Hierop werd ook het thema van de Opschoondagen vermeld "Wij tekenen voor een schone wijk". De wijkbewoners ontvingen een cadeau voor de wijk als dank voor de inzet.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230596 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Meld een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Check de video en doe ook mee.

Lees meer
Verhalen
....

“Hoe schoner de straten, hoe beter!"

“Hoe schoner de straten, hoe beter! De laatste tijd zie ik steeds vaker afval liggen in mijn wijk. Ik denk dan: hoe kunnen mensen zo makkelijk met de wereld omgaan. Denken zij niet…

Lees meer
Verhalen
....