Opschoondag Harkstede - 23 maart 2019

Om 10 uur verzamelden zich de deelnemers op het parkeerterrein voor de Appelhof in Harkstede. Daar lagen grijpertjes, zakken, zakhouders en handschoenen klaar. De grijpertjes en zakhouders werden door de gemeente uitgeleend.

Daarnaast mocht er met een reuze afvalzuiger geëxperimenteerd worden in het opzuigen van klein afval, waar je met de grijper moeilijk grip op krijgt en wat er vaak al jaren ligt. Deze stofzuiger werd geleend van de gemeente Appingedam. Wethouder Jaap Borg nam de proef op de som en zoog al snel het parkeerplein schoon. Op de parkeerplaats toverden we een zwerf-regenton om in een vuilnisbak die een plek kreeg op de "snoeproute" vanaf de Coop.

Voor de start gingen we nog even op de foto. Daarna zwermden de deelnemers alle kanten uit. Iedereen wist wel een plek waar veel afval op te ruimen viel. In totaal deden er 45 inwoners mee, waarvan 19 kinderen. Om 12 uur werd het inzamelen afgesloten bij kinderboerderij Cosis Ons Hertenkamp. Daar stonden stapels pannenkoeken klaar die er natuurlijk wel in gingen. En wat hebben we opgehaald? Natuurlijk heel veel blikjes, petflessen, drinkkarton, chips en snoepverpakkingen. Het viel op dat er overal minder afval lag dan voorgaande jaren. En dat er tegenwoordig veel meer mensen zijn die al wandelend vaak een grijper en een zak meenemen om zwerfafval op te ruimen. Het is bijvoorbeeld goed te combineren met het uitlaten van de hond. En de gemeente Midden-Groningen is er van overtuigd geraak dat zij ook afvalzuigers aan moeten schaffen.

Anke van Duuren - Harkstede

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233628 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen