Opschoondag Harkstede - 23 maart 2019

Om 10 uur verzamelden zich de deelnemers op het parkeerterrein voor de Appelhof in Harkstede. Daar lagen grijpertjes, zakken, zakhouders en handschoenen klaar. De grijpertjes en zakhouders werden door de gemeente uitgeleend.

Daarnaast mocht er met een reuze afvalzuiger geëxperimenteerd worden in het opzuigen van klein afval, waar je met de grijper moeilijk grip op krijgt en wat er vaak al jaren ligt. Deze stofzuiger werd geleend van de gemeente Appingedam. Wethouder Jaap Borg nam de proef op de som en zoog al snel het parkeerplein schoon. Op de parkeerplaats toverden we een zwerf-regenton om in een vuilnisbak die een plek kreeg op de "snoeproute" vanaf de Coop.

Voor de start gingen we nog even op de foto. Daarna zwermden de deelnemers alle kanten uit. Iedereen wist wel een plek waar veel afval op te ruimen viel. In totaal deden er 45 inwoners mee, waarvan 19 kinderen. Om 12 uur werd het inzamelen afgesloten bij kinderboerderij Cosis Ons Hertenkamp. Daar stonden stapels pannenkoeken klaar die er natuurlijk wel in gingen. En wat hebben we opgehaald? Natuurlijk heel veel blikjes, petflessen, drinkkarton, chips en snoepverpakkingen. Het viel op dat er overal minder afval lag dan voorgaande jaren. En dat er tegenwoordig veel meer mensen zijn die al wandelend vaak een grijper en een zak meenemen om zwerfafval op te ruimen. Het is bijvoorbeeld goed te combineren met het uitlaten van de hond. En de gemeente Midden-Groningen is er van overtuigd geraak dat zij ook afvalzuigers aan moeten schaffen.

Anke van Duuren - Harkstede

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234363 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Basisschool de Horizon pakt het samen op

True Het Schoon Belonen programma in Katwijk breidt zich uit en onze nieuwste deelnemer laat er geen gras over groeien! Direct na aanmelding hebben twee klassen van de basisschool De Ho…

Lees meer
Verhalen, Katwijk