Opschoondag Harkstede - 23 maart 2019

Om 10 uur verzamelden zich de deelnemers op het parkeerterrein voor de Appelhof in Harkstede. Daar lagen grijpertjes, zakken, zakhouders en handschoenen klaar. De grijpertjes en zakhouders werden door de gemeente uitgeleend.

Daarnaast mocht er met een reuze afvalzuiger geëxperimenteerd worden in het opzuigen van klein afval, waar je met de grijper moeilijk grip op krijgt en wat er vaak al jaren ligt. Deze stofzuiger werd geleend van de gemeente Appingedam. Wethouder Jaap Borg nam de proef op de som en zoog al snel het parkeerplein schoon. Op de parkeerplaats toverden we een zwerf-regenton om in een vuilnisbak die een plek kreeg op de "snoeproute" vanaf de Coop.

Voor de start gingen we nog even op de foto. Daarna zwermden de deelnemers alle kanten uit. Iedereen wist wel een plek waar veel afval op te ruimen viel. In totaal deden er 45 inwoners mee, waarvan 19 kinderen. Om 12 uur werd het inzamelen afgesloten bij kinderboerderij Cosis Ons Hertenkamp. Daar stonden stapels pannenkoeken klaar die er natuurlijk wel in gingen. En wat hebben we opgehaald? Natuurlijk heel veel blikjes, petflessen, drinkkarton, chips en snoepverpakkingen. Het viel op dat er overal minder afval lag dan voorgaande jaren. En dat er tegenwoordig veel meer mensen zijn die al wandelend vaak een grijper en een zak meenemen om zwerfafval op te ruimen. Het is bijvoorbeeld goed te combineren met het uitlaten van de hond. En de gemeente Midden-Groningen is er van overtuigd geraak dat zij ook afvalzuigers aan moeten schaffen.

Anke van Duuren - Harkstede

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233883 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Het verhaal van de Brugghenschool

De Brugghenschool in Katwijk doet al enige tijd enthousiast mee aan het Schoon Belonen project. Al onze groepen brengen dagelijks hun PMD materiaal in de inmiddels overbekende P…

Lees meer
Verhalen, Katwijk