Opschoonactie De Vlieberg geslaagd!

Op de Vlieberg vinden wij gezond gedrag belangrijk. Hier horen gezonde voeding, genoeg bewegen maar ook een schone omgeving bij. Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. En in de week ervoor organiseren veel Nederlanders opruimacties, zo ook de Vlieberg.

Vorig jaar stak Simone Tot, directeur van basisschool de Vlieberg, samen met haar gezin de handen uit de mouwen. In de krant zag ze dat er een opschoonactie bij haar in de buurt werd georganiseerd met als doel om rondom en in de Donkere Duinen zwerfaval op te ruimen. Met haar partner en twee kinderen ruimden ze het stuk tussen het vogelasiel De Paddenstoel en de snackbar op. Ze verbaasde zich over de enorme hoeveelheid afval die ze tegenkwamen. Bijna twee uur hebben ze erover gedaan, om het stuk aan beide kanten van de weg afvalvrij te maken. Het idee om met de school een actie te organiseren werd gevormd. Het begint immers bij de jeugd. Als we daar bewustwording kunnen creëren, zetten we al een grote stap.

En zo werd er een actie voor de Landelijke Opschoondag in 2019 opgezet. Op vrijdag 22 maart heeft de hele school meegedaan aan deze actie. Om 11 uur verzamelden alle kinderen en leerkrachten op het plein en werden zij toegesproken en aangemoedigd door Simone Tot en wethouder Peter de Vrij. De kleuters ruimden daarna het schoolplein en de schooltuin op. Groep 3 het park tussen basisschool de Vlieberg en de Dijk. Groep 4 /5 en 5/6 gingen iets verder op in de wijk aan de slag. Meester Rogier had eerder gezien dat er erg veel afval ligt in het Schoterduynpark, waar ook veel kinderen van onze school spelen. Groep 7 en 8 trokken richting Station Zuid en gingen ook het Rehorstpark in. Wat een afval is er opgehaald!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Veghelse scholen doen succesvolle opschoonactie

In Veghel sloegen basisschool de Bernadette en de Hubschool op 18 maart de handen ineen om samen de buurt rondom hun school schoon te maken. De leerlingen op deze scholen zijn geen groentjes: ze deden al voor de negende keer mee aan de Landelijke Opschoond…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Sam vindt een schone straat vééél mooier!

Iedereen is trouwens gewaarschuwd: "Als iemand niet zijn troep opruimt, krijgt 'ie een boete van € 2.000 en die schrijf ik zelf!", aldus Sam. Boswachter Henk is ook een échte Held…

Lees meer
Verhalen
....