Opschoonactie De Vlieberg geslaagd!

Op de Vlieberg vinden wij gezond gedrag belangrijk. Hier horen gezonde voeding, genoeg bewegen maar ook een schone omgeving bij. Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. En in de week ervoor organiseren veel Nederlanders opruimacties, zo ook de Vlieberg.

Vorig jaar stak Simone Tot, directeur van basisschool de Vlieberg, samen met haar gezin de handen uit de mouwen. In de krant zag ze dat er een opschoonactie bij haar in de buurt werd georganiseerd met als doel om rondom en in de Donkere Duinen zwerfaval op te ruimen. Met haar partner en twee kinderen ruimden ze het stuk tussen het vogelasiel De Paddenstoel en de snackbar op. Ze verbaasde zich over de enorme hoeveelheid afval die ze tegenkwamen. Bijna twee uur hebben ze erover gedaan, om het stuk aan beide kanten van de weg afvalvrij te maken. Het idee om met de school een actie te organiseren werd gevormd. Het begint immers bij de jeugd. Als we daar bewustwording kunnen creëren, zetten we al een grote stap.

En zo werd er een actie voor de Landelijke Opschoondag in 2019 opgezet. Op vrijdag 22 maart heeft de hele school meegedaan aan deze actie. Om 11 uur verzamelden alle kinderen en leerkrachten op het plein en werden zij toegesproken en aangemoedigd door Simone Tot en wethouder Peter de Vrij. De kleuters ruimden daarna het schoolplein en de schooltuin op. Groep 3 het park tussen basisschool de Vlieberg en de Dijk. Groep 4 /5 en 5/6 gingen iets verder op in de wijk aan de slag. Meester Rogier had eerder gezien dat er erg veel afval ligt in het Schoterduynpark, waar ook veel kinderen van onze school spelen. Groep 7 en 8 trokken richting Station Zuid en gingen ook het Rehorstpark in. Wat een afval is er opgehaald!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234132 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Leuk met kinderen: organiseer een Strandafvalfanfare

True Hoe? Door instrumenten te maken van flesjes, blikjes, doppen, takken en ander materiaal dat mensen achterlaten als afval op het strand. Dit blijkt juist waardevol materiaal te zijn. Want van afval kunnen weer andere dingen worden gemaakt. Dat gaan de kinderen …

Lees meer
Verhalen
....

"Ik ben op mijn 16e begonnen met troep opruimen"

True "Tegenwoordig ruim ik al mijn troep op! Vroeger chillde ik veel buiten en het viel me op dat er dan allemaal blikjes en andere troep lag. Ik vond het zonde en ben gaan opruimen. Ik…

Lees meer
Verhalen
....