Opruimen in de wijk Groeneweg

De wijk waarin onze school staat heet Groeneweg, daar hebben we op donderdagmiddag 21 maart jl. opgeruimd. De kinderen schreven een kort stukje voor de website van de school. Hier een aantal korte stukjes op een rij:

"4 kinderen en een moeder en ik gingen afval opruimen en dit hebben we samen opgeruimd. We vonden bierflessen en we hebben heel veel plastic en we hebben karton gevonden."

"Ik, 3 andere kinderen en mijn moeder zijn rond de school gelopen en wij hebben afval opgeruimd. We hebben een hele zak vol met afval. Ons groepje was met zijn vijven. Het grootste stuk dat was gevonden, was een wasrek. We hebben heel veel peuken gevonden en vuurwerk. Dat lag allemaal in de struiken. En een kledinghanger maar die was stuk. Ook hebben we een PVC buis gevonden en Heineken bier flesjes en heel veel snoeppapiertjes."

"Wij gingen afval opruimen met drie kinderen. We hadden heel veel peuken gevonden en we hadden ook heel veel plastic. We gingen niet zo ver lopen en we gingen niet naar de sloot."

"Wij hebben vuilnis gevonden. We hadden cola blikjes gevonden en een soort fietszadel en een fles en peukjes. Er zaten 5 kinderen in ons groepje."

De kinderen zijn 6, 7, 8 en 9 jaar oud. Op dit moment hebben we een project over duurzaamheid en dit was een mooi begin.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Veghelse scholen doen succesvolle opschoonactie

In Veghel sloegen basisschool de Bernadette en de Hubschool op 18 maart de handen ineen om samen de buurt rondom hun school schoon te maken. De leerlingen op deze scholen zijn geen groentjes: ze deden al voor de negende keer mee aan de Landelijke Opschoond…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Sam vindt een schone straat vééél mooier!

Iedereen is trouwens gewaarschuwd: "Als iemand niet zijn troep opruimt, krijgt 'ie een boete van € 2.000 en die schrijf ik zelf!", aldus Sam. Boswachter Henk is ook een échte Held…

Lees meer
Verhalen
....