Opruimen in de wijk Groeneweg

De wijk waarin onze school staat heet Groeneweg, daar hebben we op donderdagmiddag 21 maart jl. opgeruimd. De kinderen schreven een kort stukje voor de website van de school. Hier een aantal korte stukjes op een rij:

"4 kinderen en een moeder en ik gingen afval opruimen en dit hebben we samen opgeruimd. We vonden bierflessen en we hebben heel veel plastic en we hebben karton gevonden."

"Ik, 3 andere kinderen en mijn moeder zijn rond de school gelopen en wij hebben afval opgeruimd. We hebben een hele zak vol met afval. Ons groepje was met zijn vijven. Het grootste stuk dat was gevonden, was een wasrek. We hebben heel veel peuken gevonden en vuurwerk. Dat lag allemaal in de struiken. En een kledinghanger maar die was stuk. Ook hebben we een PVC buis gevonden en Heineken bier flesjes en heel veel snoeppapiertjes."

"Wij gingen afval opruimen met drie kinderen. We hadden heel veel peuken gevonden en we hadden ook heel veel plastic. We gingen niet zo ver lopen en we gingen niet naar de sloot."

"Wij hebben vuilnis gevonden. We hadden cola blikjes gevonden en een soort fietszadel en een fles en peukjes. Er zaten 5 kinderen in ons groepje."

De kinderen zijn 6, 7, 8 en 9 jaar oud. Op dit moment hebben we een project over duurzaamheid en dit was een mooi begin.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234377 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

RKBS De Horizon uit Katwijk sorteert PMD-afval

True Op 9 juli 2019 stond de eerste grote schoonmaakactie gepland met groep 7/8. Zij hebben afval geprikt op het schoolplein, in het buitelbos en in de wijk rondom de school. Na de zomervakantie gaan zij verder met grote schoonmaakacties en het PMD-afval scheiden i…

Lees meer
Verhalen
....

Leuk met kinderen: organiseer een Strandafvalfanfare

True Hoe? Door instrumenten te maken van flesjes, blikjes, doppen, takken en ander materiaal dat mensen achterlaten als afval op het strand. Dit blijkt juist waardevol materiaal te zijn…

Lees meer
Verhalen
....