Opgeruimd staat netjes in Effen

Zaterdag 23 maart hebben we in Effen het zwerfvuil verzameld. Een geweldige opkomst. Met zo’n 30 deelnemers, bestaande uit 20 volwassenen (waaronder wethouder Greetje Bos) en 10 kinderen zijn we aan de slag gegaan.

Gewapend met prikker, vuilniszak én handschoenen zijn tal van plastic bekers, blikjes en ander zwerfvuil verzameld. Binnen twee uur zijn er zo’n 45 vuilniszakken gevuld. Met name langs de autoweg wordt de berm als vuilnisbak gebruikt. In de wetenschap dat blikjes niet verteren is het letterlijk niet te verteren dat onze leefomgeving zo vervuild wordt. Gelukkig zijn er mensen die de rotzooi van een ander dan opruimen. De wethouder heeft ons een hart onder de riem gestoken.

Om 12 uur hebben we samen onder het genot van koffie of thee met een broodje deze ochtend gezellig afgesloten. De kinderen die hebben meegewerkt kregen van Greetje Bos een diploma van “Supporter van Schoon”. Kortom, rond kerk en school en in de omringende straten was het zaterdagmorgen schoon!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen