Oostkapelle wint! (alweer!)

Voor het tweede jaar achter elkaar wint hun strand de Schoonste Stranden Verkiezing. Wat is het geheim van Oostkapelle? 

Zowel bij de stemmers als bij de ANWB-inspecteurs scoorde Oostkapelle het beste. Rob van der Zwaag, burgemeester van Veere, is natuurlijk ontzettend trots: “De tweede keer in twee jaar tijd, geweldig! Als gemeente zien we de titel Schoonste Strand van Nederland als beloning voor onze inzet. Dat doen we samen, met partijen die op of om het strand werken, maar ook met mensen die graag op ons mooie strand komen." Opvallend is dat de Zeeuwse stranden al jaren hoog scoren. Zo wordt Oostkapelle op de voet gevolgd door de eveneens Zeeuwse stranden van Kamperland, Breskens & Groede en Domburg. 

Een recordaantal stemmenOok wij zijn trouwens behoorlijk trots. Want dit jaar werd er weer door een recordaantal Supporters van Schoon meegedaan aan de verkiezing. Maar liefst 21.437 stemmen telden we. En al die stemmen leveren niet alleen een winnend strand op, maar ook meer bewustzijn rondom het belang van een schone kust. Dank jullie wel dus! 

En er is meer goed nieuws Uit de verkiezing blijkt dat onze stranden, ondanks de toenemende drukte de afgelopen 10 jaar, 2 keer zo schoon geworden. De Schoonste Stranden Verkiezing geeft het schoonhouden elk jaar weer een boost. Daarom zijn we er volgend jaar weer bij. We hopen jullie ook! 

Benieuwd naar de volledige uitslag?

We hebben alle deelnemende badplaatsen van dit jaar op volgorde van schoonheid gezet. Bekijk het resultaat op de afbeelding hieronder of download de PDF.

Beeld: Arie Kievit

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234363 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Terugkijken: de uitreiking van de Schoonste Stranden Verkiezing 2017

True Want, zo bleek die middag, het gaat hartstikke goed met het schoon op de Nederlandse stranden. Er wordt veel energie in schoon gestoken door gemeenten, paviljoenhouders en badgasten. En dat is te zien .  Was je er niet bij? Bekijk de video hieronder voor een i…

Lees meer
Verhalen
....

Desiree gaat naar zee

True Inmiddels is de verkiezing afgelopen (Oostkapelle won de prijs voor het Schoonste Strand) en hebben we óók een gelukkige winnaar van het weekend weg getrokken. Desiree van den Aker…

Lees meer
Verhalen
....