(zwerf)afval aan de muur

De Landelijke Opschoondag voor scholen leende zich goed voor een creatieve uitspatting op O.b.s. de Koet. 

De school heeft een hele schooldag besteed aan het zwerfafvalvrij maken van de omgeving. Het doel van de dag was kinderen bewust maken van zwerfafval en de gevolgen ervan. Van de straat, het plein en uit de struiken rondom de school plukten ze allerhande afval. 

Afvalmuur

Het opgeraapte afval namen de kinderen mee naar binnen en plakten ze op een 'afvalmuur'. Zo konden ze goed zien wat er allemaal in de natuur rondzwerft. De kinderen werkten goed samen. Iedereen vond het een ontzettend leuke, gezellige dag. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....