Doe mee: World Cleanup Day 2019

Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. Doe je ook mee? Want samen maken we het verschil!

De Plastic Soup Foundation coördineert de opschoonactie in Nederland. Hier focussen we op onze rivieren. Daar kunnen we voorkomen dat plastic afval in zee en uiteindelijk de oceaan terechtkomt. Wil jij samen met de rest van de wereld ook aan de slag voor een schoner land én een schonere zee? 

Lees meer over World Cleanup Day


Nog meer septemberschoonmaak

Niet in de gelegenheid om op 21 september de handen uit de mouwen te steken? Op vrijdag 20 september is het Keep it Clean Day. Wat je wanneer ook doet: opschonen gaat makkelijker met goede materialen. Van grijper tot afvalzak en van poster tot handschoen: in onze webshop vind je alles wat je nodig hebt. 

Terugkijken: World Cleanup Day 2018

Ook in Amersfoort waren heel veel mensen op de been tijdens World Cleanup Day 2018. Zo ging er een complete vloot aan kano’s en sloepen op jacht naar afval op het water. En trokken er verschillende plogging-teams door de stad om troep op te ruimen. Check de video.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235931 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

5x tips voor een schoon park

Houd deze zomer jouw favoriete park schoon zoals Denise, Bloem en Gert Jan, Seraya en Kitty met onze tips.1. Maak van opruimen een feestje Vier je (verjaardags)feestje eens met taart én grijpers in het park zoals Joris. Of maak tijdens je picknick gebruik van…

Lees meer
Verhalen
....

Doe op vrijdag 20 september mee aan Keep it Clean Day

Elke 3e vrijdag van september is het Keep it Clean Day, de dag waarop heel Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Dit jaar valt Keep it Clean Day op vrijdag 20 september…

Lees meer
Verhalen
....