Nieuwjaarsvegen dubbel geslaagd

Het voornemen om het nieuwe jaar te beginnen met een bezem in de hand, daar ontbreekt het bij veel mensen niet aan. Maar het vroege opstaan, dat wil nog wel eens een probleem zijn... 

Op 1 januari trok dan ook een drietal porders door de Amsterdamse Jordaan, om alle Nieuwjaarsvegers rondom de Noordermarkt met een vriendelijke klop op het raam te wekken. Het resultaat? Om 12:00 stond er op de Noordermarkt een prachtig team aan enthousiaste Supporters van Schoon klaar. Niet alleen daar trouwens, maar in heel Nederland. En dat is niet alleen ons opgevallen.

Van De Volkskrant tot Hart van Nederland en van de NOS tot de Telegraaf: de afgelopen dagen zijn alle Nieuwjaarsvegers goed in het zonnetje gezet. Terecht, vinden wij. Want op 1 januari om 12:00 - toch een moment waarop het ook fijn is om je nog een keer om te draaien - stonden er in heel Nederland weer ontzettend veel mensen klaar om het vuurwerkafval van de feestelijke avond ervoor op te vegen. Dat leverde niet alleen een heleboel schone straten op maar ook, zo zien we op alle foto's, een hoop gezelligheid. Actie dubbel geslaagd dus. 

Heb jij nog leuke foto's van jouw Nieuwjaarsvegen-actie? Deel ze dan met ons op Facebook of Twitter. De leukste foto's belonen we met een echte Supporter van Schoon-sjaal! 

 

 

 

 

 

 

Foto: A. Kieviet 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Nieuwjaarsvegen op eigen benen

Mensen vragen om na een avond flink feesten vroeg op te staan om straat schoon te vegen... Kan dat succesvol zijn? Natuurlijk kan dat! Als je het aan Supporters van Schoon vraagt, in ieder geval. In drie jaar tijd is Nieuwjaarsvegen uitgegroeid tot een initia…

Lees meer
Verhalen
....

Guido Spek helpt Nieuwjaarsvegers

En dat deed hij op een wel héél originele manier. Met een porstok zorgde hij ervoor dat alle Nieuwjaarsvegers rondom de Amsterdamse Noordermarkt op tijd naast hun bed stonden.

Lees meer
Verhalen
....