"Jong geleerd is oud gedaan"

Ze noemen zich de Zwerf Afval Pakkers, kortweg ZAP. Hun doel? Lekkerland zo schoon mogelijk houden door het goede voorbeeld aan anderen te geven. Tijdens het Nieuwjaarsvegen, bijvoorbeeld. 

ZAP'er Huig den Besten: "Op 1 januari stonden we klaar om, samen met 3 kinderen, vuurwerkresten op te ruimen." En dat leverde maar liefst 12 volle zaken vuurwerkafval op, plus een mooie anekdote.

"Op een gegeven moment waren we aan het vegen op het schoolplein van een basisschool. Toen ik even weg moest, vroeg ik aan vier jongens die op het plein aan het voetballen waren of ze even op mijn spullen wilden passen. Toen ik terug kwam, hadden ze met z’n vieren alles wat er nog lag opgeraapt. En dat was behoorlijk veel. Klasse toch hè!"

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Nieuwjaarsvegen op eigen benen

Mensen vragen om na een avond flink feesten vroeg op te staan om straat schoon te vegen... Kan dat succesvol zijn? Natuurlijk kan dat! Als je het aan Supporters van Schoon vraagt, in ieder geval. In drie jaar tijd is Nieuwjaarsvegen uitgegroeid tot een initia…

Lees meer
Verhalen
....

Nieuwjaarsvegen dubbel geslaagd

Op 1 januari trok dan ook een drietal porders door de Amsterdamse Jordaan, om alle Nieuwjaarsvegers rondom de Noordermarkt met een vriendelijke klop op het raam te wekken. Het resu…

Lees meer
Verhalen
....