Doe mee met Nieuwjaarsvegen

Vind jij het ook belangrijk dat jouw straat snel weer schoon is na Oud en Nieuw? Doe dan mee met Nieuwjaarsvegen. Op 1 januari om 12:00, bij jou voor de deur.

Zó doe je mee

  • Meld je aan als Supporter van Schoon
  • Geef aan of je een Nieuwjaarsveegpakket wilt ontvangen 
  • Meld vervolgens je actie aan op de website


Organiseer een actie

Maak iets gezelligs van je Nieuwjaarsveegactie. Met familie en vrienden die na je oudejaarsfeestje zijn blijven plakken. Of gewoon met je buren. Want vele handen maken licht werk. En dat is wel zo prettig, zo kort na het feestgedruis.

Meld je actie aan!

Vergeet je actie niet aan te melden op deze website. Zo ziet iedereen meteen dat jij je op 1 januari inzet voor een schone straat. Meld je actie aan vóór 28 december 2016. Je krijgt dan een speciaal Nieuwjaarsveegpakket thuisgestuurd met onze speciale vuurwerkafvalzak en handschoenen. 

#Nieuwjaarsvegen

Wij vinden het heel leuk om te zien hoe jouw Nieuwjaarsveegactie verloopt. Deel je foto’s en filmpjes met ons via Facebook en Twitter met #Nieuwjaarsvegen. Wie weet sta jij in het nieuwe jaar met jouw verhaal op onze website. Zit je niet op social media en wil je toch je verhaal delen? Stuur het dan naar info@nederlandschoon.nl.

Laat zien dat je mee veegt

Jaarlijks belandt er enorm veel vuurwerkafval op straat. Deze vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat we ze samen opruimen. Zo zorgen we niet alleen voor een schone omgeving maar ook voor een betere sfeer in de buurt.

Meedoen met Nieuwjaarsvegen is niet alleen een heel goed voornemen voor 2017, het is ook erg gezellig. Vooral als alle buren mee vegen.

Download daarom nu onze raamposter

Hiermee laat je alle buurtbewoners zien dat jij meedoet aan Nieuwjaarsvegen én inspireer je ze om mee te doen.

 

Vergeet ook niet om het veegreglement even door te nemen

Van overgeschoten oliebollen tot de optimale veegconditie: in het veegreglement vind je alle ongeschreven regels van het Nieuwjaarsvegen. 

 

 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....