Nieuwjaarsvegen op eigen benen

Drie jaar geleden organiseerden we de eerste editie van 'Nieuwjaarsvegen'. Dankzij de vele Supporters van Schoon werd het initiatief een groot succes. Dit jaar zal het Nieuwjaarsvegen op eigen benen staan. 

Mensen vragen om na een avond flink feesten vroeg op te staan om straat schoon te vegen... Kan dat succesvol zijn? Natuurlijk kan dat! Als je het aan Supporters van Schoon vraagt, in ieder geval. In drie jaar tijd is Nieuwjaarsvegen uitgegroeid tot een initiatief waarvoor steeds meer Nederlanders hun bed uitkomen. En daar zijn we heel trots op.

Op eigen benen

Dit jaar zal Nieuwjaarsvegen voor het eerst op eigen benen te staan. Dit betekent dat we het initiatief niet meer actief zullen ondersteunen. Wel juichen we natuurlijk alle activiteiten toe om buurten vuurwerkafvalvrij te maken, en besteden we via social media aandacht aan schoonmaakacties rond de jaarwisseling. 

Blijf ook in actie komen!

Vind jij Nieuwjaarsvegen net zo'n mooie traditie als het vieren van Nieuwjaar? Meld dit jaar dan weer je actie aan. Zo zien je buren en vrienden via ‘Acties in de buurt’ eenvoudig dat je in actie komt en kunnen ze meedoen!

Actie aanmelden

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Nieuwjaarsvegen dubbel geslaagd

Op 1 januari trok dan ook een drietal porders door de Amsterdamse Jordaan, om alle Nieuwjaarsvegers rondom de Noordermarkt met een vriendelijke klop op het raam te wekken. Het resultaat? Om 12:00 stond er op de Noordermarkt een prachtig team aan enthousiaste S…

Lees meer
Verhalen
....

Guido Spek helpt Nieuwjaarsvegers

En dat deed hij op een wel héél originele manier. Met een porstok zorgde hij ervoor dat alle Nieuwjaarsvegers rondom de Amsterdamse Noordermarkt op tijd naast hun bed stonden.

Lees meer
Verhalen
....