NederlandSchoon loopt mee met de Beach Cleanup Tour 2018

Tijdens De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee ruimden 2.764 vrijwilligers in 15 dagen 11.163 kilo afval op langs de Noordzeekust. Medewerkers van NederlandSchoon deden mee met de familiedag en haalden met hun eigen kinderen, partners, opa’s, oma’s en de andere vrijwilligers een hoop verschillend afval op.

De Beach Cleanup Tour is een mooi, sportief evenement waarbij iedere deelnemer een actieve bijdrage levert aan een brandschoon strand. Want afval hoort niet op strand óf in de zee. Tijdens de familiedag van de zesde Beach Cleanup Tour werd 3 km strand schoongemaakt tussen Wijk aan Zee en Velsen-Noord. De vrijwilligers vonden visdraadjes, een sok, heel veel doppen, een slak van de hoogovens en veel houtresten. Ook werd er een speen geraapt en een plastic olifantje gevonden. Dat was zo mooi dat een van de kinderen het mee naar huis nam.


Ballonnen
Dit jaar was er speciale aandacht voor ballonnen. Liliane van NederlandSchoon: “Ballonresten hielden we apart, zodat ze geteld konden worden. Op het eerste gezicht is het Nederlandse strand eigenlijk ontzettend schoon, zeker als je het vergelijkt met sommige prachtige exotische oorden op deze aardkloot. Maar aan het einde van de morgen bleken we toch 370 kilogram afval opgeruimd te hebben! En er zijn 120 ballonresten gevonden. De boodschap is daarom ook: ballonnen zijn hartstikke leuk maar laat ze niet de lucht ingaan."


Geslaagd
Het was een geslaagde familiedag. Liliane. “De zon scheen, er waren prachtige wolken aan de lucht, het was niet te warm en niet te koud en er waren heel veel enthousiaste grote en kleine strandopschoners”. Uiteindelijk leverde de Beach Cleanup Tour 2018 in totaal 11.163 kilo afval op, dat door 2.764 vrijwilligers in 15 dagen werd verzameld langs de Noordzeekust.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234123 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

6x tips voor een afvalvrije stranddag

True Op een schoon strand ben je gelukkiger en geniet je langer. Helemaal wanneer je weet hoe lang het duurt voordat achtergebleven afval weg is. Sommige dingen liggen er voor altijd, zoals plastic. Andere verteren na verloop van tijd zoals de krant die na zo'n 6 m…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: This is Forward: Clean-up day Dongen

True Medewerkers van de Coca Cola fabriek zetten zich in voor een schone woon- en werkomgeving in de gemeente Dongen, en dat zag er zo uit:

Lees meer
Verhalen
....