Met z'n allen!

Voor het eerst sinds we als Openbare Daltonschool Overschie en Cornelis Leeflang SBO meedoen aan de Landelijke Opschoondag deden we mee met alle leerlingen, personeel en heel veel ouders. De wijk waarin de school gelegen is was verdeeld in 9 zones. Elke zone voor een andere groep leerlingen. Tussen 8.30 en 12.00 uur waren er steeds 3 groepen tegelijk op pad. Gewapend met handschoenen, vuilniszakken, knijpers en gehuld in herkenbare hesjes trokken de groepen de wijk in.

Op het plein hingen de vlag en het spandoek zichtbaar voor de wijkbewoners om de actie bekendheid te geven. Omdat we als school voor grofvuil moeten betalen hebben we de deelnemers alleen klein (zwerf)afval op laten halen. Dat was zeker al de moeite waard. Verbazingwekkend hoeveel rotzooi de mensen buiten achterlaten. De juffen en meesters hadden het vantevoren in de klassen al over het belang gehad. Hierdoor waren de leerlingen zich nog meer bewust waarom ze dit deden. Het was een groot succes met winst op de lange termijn.

Evelien de Fijter
Openbare Daltonschool Overschie & Cornelis Leeflang SBO

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen