"Met de Landelijke Opschoondag werken we aan een bewuste generatie"

Tijdens de Landelijke Opschoondag 2017 werden op verschillende scholen in Almelo activiteiten georganiseerd. De centrale ambitie? Eén dag de allerschoonste gemeente van Nederland zijn!

 

Zo kwam op basisschool de Twijn wethouder Javier Cornelissen op bezoek. Samen met alle leerkrachten én alle leerlingen ging hij aan de slag om de omgeving van de school schoon te maken. Tijdens het schoonmaken kregen alle kinderen veel complimenten van voorbijgangers. Een buurtbewoonster trakteerde de kinderen zelfs op snoepjes! 

Gezamenlijke lunch

De kinderen vonden veel vuurwerkafval, en ook een aantal blikjes en plastic zakjes. Na afloop kregen alle leerlingen van de verschillende scholen een lekkere, gezamenlijke lunch op het Indië terrein. Tijdens het eten konden ze zien hoe plastic gerecycled wordt en welke producten ervan gemaakt worden. Zoals paaltjes, slippers en zelfs een tuinbank. En natuurlijk was er genoeg ruimte om ook even lekker te rennen en spelen. 

 

Met z'n allen

Karin Fakkert, beleidsmedewerker afvalstoffen: “Met deze grote scholenactie wilde de gemeente Almelo laten zien dat schoonmaken, behalve goed voor de buurt, ook heel gezellig kan zijn. Schoonmaken is niet vervelend, zeker niet wanneer je het met z’n allen doet. Ik hoop dat, nu de kinderen zien wat er aan afval op de grond ligt en dat dit niet uit zichzelf verdwijnt, de mindset verandert. En dat er een generatie ontstaat die zich bewust is van het afvalprobleem.”

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229309 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water. Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Ops…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: zo maakt Bedum schoon

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In tot…

Lees meer
Verhalen
....