"Met de Landelijke Opschoondag werken we aan een bewuste generatie"

Tijdens de Landelijke Opschoondag 2017 werden op verschillende scholen in Almelo activiteiten georganiseerd. De centrale ambitie? Eén dag de allerschoonste gemeente van Nederland zijn!

 

Zo kwam op basisschool de Twijn wethouder Javier Cornelissen op bezoek. Samen met alle leerkrachten én alle leerlingen ging hij aan de slag om de omgeving van de school schoon te maken. Tijdens het schoonmaken kregen alle kinderen veel complimenten van voorbijgangers. Een buurtbewoonster trakteerde de kinderen zelfs op snoepjes! 

Gezamenlijke lunch

De kinderen vonden veel vuurwerkafval, en ook een aantal blikjes en plastic zakjes. Na afloop kregen alle leerlingen van de verschillende scholen een lekkere, gezamenlijke lunch op het Indië terrein. Tijdens het eten konden ze zien hoe plastic gerecycled wordt en welke producten ervan gemaakt worden. Zoals paaltjes, slippers en zelfs een tuinbank. En natuurlijk was er genoeg ruimte om ook even lekker te rennen en spelen. 

 

Met z'n allen

Karin Fakkert, beleidsmedewerker afvalstoffen: “Met deze grote scholenactie wilde de gemeente Almelo laten zien dat schoonmaken, behalve goed voor de buurt, ook heel gezellig kan zijn. Schoonmaken is niet vervelend, zeker niet wanneer je het met z’n allen doet. Ik hoop dat, nu de kinderen zien wat er aan afval op de grond ligt en dat dit niet uit zichzelf verdwijnt, de mindset verandert. En dat er een generatie ontstaat die zich bewust is van het afvalprobleem.”

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ha school of bso! Promoot nu je actie

Gebruik het informatiedocument en het promotiemateriaal om te laten zien dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én dat iedereen welkom is om mee te doen. NB: Als je ingelogd bent, kun je onder de knop 'MIJN ACCOUNT' ook een gepersonalise…

Lees meer
Verhalen
....

Pssst, bedrijf! promoot nu je actie

Gebruik de afbeeldingen, poster en het informatiedocument om online en in de (lokale) media te laten zien en horen dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én …

Lees meer
Verhalen
....