Meedoen aan de Landelijke Opschoondag: tips voor jouw bedrijf

Op 24 maart is het Landelijke Opschoondag plaats, hét moment om samen met de buurt meer bewustzijn rondom zwerfafval te creëren. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral met het stappenplan dat we voor je hebben gemaakt. 

Jouw bedrijf doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij de buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park, en je kunt het met bekende collega's doen - of met een hele club onbekende buren doen die zo meteen kennis maken met jou en jouw bedrijf. Wat je ook doet: het is goed om je actie eerst even aan te melden op onze website. Zo breng je anderen eenvoudig op de hoogte van jouw deelname, nodig je mensen makkelijk uit en kunnen wij je van handige materialen voorzien.

Zó doe je eenvoudig mee

1. Meld je opschoonactie aan op onze website

Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.) 

Een actie aanmelden 

2.  Is de opschoonactie van je bedrijf aangemeld?

Mooi! Dan kun je nu (gratis) materialen bestellen in onze webshop. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan.

3. Jouw actie is een succes wanneer anderen er geïnspireerd door raken

Laat daarom aan zoveel mogelijk mensen zien dat jouw bedrijf zich inzet tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de krant, via de mail, met posters en op social media. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben we een pakket samengesteld met beeld en teksten die eenvoudig te personaliseren zijn. Je ontvangt dit pakket automatisch van ons zodra je actie is aangemeld. Zelf aan de slag op social? Gebruik dan #LOD2018 in je berichten. 

 

Niet een eigen actie organiseren, maar wel meedoen?

Dat kan ook natuurlijk. Door in te haken bij een initiatief in de buurt. Sponsor ze bijvoorbeeld met materialen. Of zorg dat ze tijdens de pauze op iets lekkers getrakteerd worden. 

Bekijk alle acties in jouw buurt

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229280 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Zó kwamen bedrijven in actie tijdens de Landelijke Opschoondag 2018

Onder dit recordaantal deelnemers waren ook veel bedrijven. Bekijk deze video van 2018: Zet 'm alvast op de agenda: Landelijke Opschoondag 2019Op zaterdag 23 maart 2019 vindt de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Zet 'm alvast op de agenda bij j…

Lees meer
Verhalen
....

In oktober gaan we plastic flesjes te lijf!

In oktober gaat daarom een nieuwe campagne van start die zich op zwerfafval richt, en in het bijzonder op plastic flesjes. Met opvallende oranje afvalbakken, die alleen voor plasti…

Lees meer
Verhalen
....