Zo doe je mee! (In 3 eenvoudige stappen)

Op 24 maart is het Landelijke Opschoondag, het moment om samen met de buurt voor meer bewustzijn rondom zwerfafval te zorgen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral met het stappenplan dat we voor je hebben gemaakt.

 

Je doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij de buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park, en je kunt het met je vrienden doen - of met een hele club onbekende buren doen en zo meteen gezellig kennismaken. Wat je ook doet: het is goed om je actie eerst even aan te melden op onze website. Zo breng je anderen eenvoudig op de hoogte van jouw deelname, nodig je mensen makkelijk uit en kunnen wij je van handige materialen voorzien.

Zo doe je eenvoudig mee

1. Meld je opschoonactie aan op onze website

Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.) 

Een actie aanmelden 

2.  Is de opschoonactie aangemeld?

Mooi! Dan kun je nu (gratis) materialen bestellen in onze webshop. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan.

Let op! We zijn op dit moment erg druk met alle bestellingen voor de Landelijke Opschoondag, dus houd rekening met een levertijd van ca. 6 werkdagen.

3. Jouw actie is een succes wanneer anderen er geïnspireerd door raken

Laat daarom aan zoveel mogelijk mensen zien dat jij je inzet tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de mail, met posters en natuurlijk op social media. Gebruik op social altijd #LOD2018 in je berichten. Misschien plaatsen wij jouw bericht wel door op een van onze platforms. Daar vragen we natuurlijk eerst altijd even je toestemming voor. 

 

Niet een eigen actie organiseren, maar wel meedoen?

Dat kan ook natuurlijk. Door in te haken bij een initiatief in de buurt. Sponsor ze bijvoorbeeld met materialen. Of zorg dat ze tijdens de pauze op iets lekkers getrakteerd worden. 

Bekijk alle acties in jouw buurt

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229293 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

'Blij met onze vrijwilligers'

“Ons restaurant ligt aan de haven en het is voor onze gasten belangrijk dat het hier schoon en opgeruimd is. We zijn dan ook heel blij met de inzet van de vrijwilligers van Huizen Schoon. Meerdere keren per jaar maken zij de omgeving van de haven schoon. Als b…

Lees meer
Verhalen
....
Verhalen
....