in 3 stappen een actie aanmelden met jouw school of bso

In de week van maandag 19 t/m vrijdag 23 maart plannen scholen en bso's in heel Nederland hún Landelijke Opschoondag. Meedoen is goed voor de buurt, levert meer bewustzijn rondom zwerfafval op en is vooral heel gezellig!

Meedoen aan Landelijke Opschoondag betekent dat je een actie organiseert waarbij je met jouw school of bso de buurt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote (nodig bijvoorbeeld ook de buren uit om mee te doen!), en jullie kunnen het plein schoonmaken of de hele buurt. Wat jullie ook doen: het is goed om jullie actie eerst even aan te melden op onze website. Zo laten jullie duidelijk zien dat jullie school of bso in actie komt, nodig je makkelijk andere mensen uit en kunnen wij jullie van handige materialen voorzien.

Zó doe je eenvoudig mee

1. Meld de opschoonactie aan op onze website

Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.)

Een actie aanmelden

 

2. Is de opschoonactie aangemeld?

Mooi! Dan kun je nu met je inlogggegevens (gratis) materialen bestellen in onze webshop. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan. Voor alle scholen en bso's die in actie komen tussen 5 maart en 1 april (en met meer dan 5 deelnemers) is er bovendien een gratis Re-Cycle-Me knutselpakket beschikbaar. Lees meer over het gratis knutselpakket.

3. Jouw actie is een succes wanneer anderen er geïnspireerd door raken

Laat daarom aan zoveel mogelijk mensen zien dat jouw school of bso in actie komt tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de mail, met posters en natuurlijk op social media. Gebruik op social #LOD2018 in je berichten. Misschien plaatsen wij jouw bericht wel door op een van onze platforms. Natuurlijk vragen we daar eerst altijd even je toestemming voor.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229293 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

Natuurlijk is iedere actie, groot én klein, een hoogtepunt als het gaat om het zwerfafvalvrij maken van de omgeving. Daarvoor willen we alle Supporters van Schoon, jong én oud, bedanken. Een greep uit al deze hoogtepunten en mooie initiatieven hebben we in bee…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Kinderopvang Humanitas houdt van schoon

Door de Afvalkoffer voor bso's komen kinderen spelenderwijs van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Het is de manier om kinderen bewust te m…

Lees meer
Verhalen
....