Loop ook een Schone Avond4daagse met deze tips

De Avond4daagse is hartstikke leuk, maar een Schone Avond4daagse is nog véél leuker! Met handige tips en inspiratie maken we van elke dag een schoon feestje.

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met speciale aandacht voor het schoonhouden van de route. Vorig jaar sloegen de Avond4daagse en NederlandSchoon al op 176 plekken de handen ineen. Door scholen en ouders te betrekken en afvalzakken uit te delen werden daar de looproutes een stuk schoner. In dit wandelseizoen gaan we dat op zo’n 300 plekken doen. Voor ruim 300.000 kinderen. Ook extra aandacht besteden aan 'schoon'? Bekijk dan onze tips en inspiratie. Veel wandelplezier!

Kijken: Dolores geeft tips
Dolores Leeuwin, onder andere bekend van het Klokhuis, is ook Supporter van Schoon. Bekijk hier het filmpje met haar tips voor het lopen van een Schone Avond4daagse:Er is ook een handige flyer met tips voor een Schone Avond4daagse:

Download de flyer 

Zingend aan de wandel met het Schone Avond4daagse-lied
Speciaal voor de Schone Avond4daagse is er een lied gemaakt: ‘We houden het schoon’. Luister het een paar keer en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Check de video om alvast te oefenen en zing mee:

Extra: doe de schone avond4daagse quiz op school of bso!
Als opwarmertje kunnen kinderen de Schone Avond4daagse Quiz spelen. Daarin leren ze bijvoorbeeld hoe lang de natuur erover doet om kauwgom af te breken en waarom een appelklokhuis ook in de afvalbak hoort. De quiz wordt in twee teams gespeeld. Gebruik het digibord. De juf of meester kan de quizmaster zijn. Wie weet het meeste over (zwerf)afval?

Ga naar de quiz

Dit was de Schone Avond4daagse 2018
Vorig jaar was het al een schoon feestje. En dit jaar gaan we daar weer voor. Om in de wandel-stemming te komen, hier nog het filmpje van 2018:

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233881 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Veghelse scholen doen succesvolle opschoonactie

In Veghel sloegen basisschool de Bernadette en de Hubschool op 18 maart de handen ineen om samen de buurt rondom hun school schoon te maken. De leerlingen op deze scholen zijn …

Lees meer
Verhalen
....