Almere viert 40ste verjaardag met Afvalstoet

In het kader van de 40ste verjaardag van Almere trok er op de Landelijke Opschoondag een Afvalstoet door de stad. Tijdens de opschoondag werd er op diverse, feestelijke manieren aandacht besteed aan 'schoon'. 

 

Burgemeester Franc Weerwind gaf afgelopen zaterdag het startschot van de Landelijke Opschoondag in Almere. Dat deed hij op de Markt in Almere Haven, omdat dit stadsdeel veertig jaar bestaat.Vanwege het grote aantal ‘Supporters van Schoon’ die Almere heeft, was ook de directeur van Nederland Schoon, Helene van Zutphen, naar Almere gekomen.Daarna werden er op diverse plekken in Almere schoonmaakacties gehouden. 

Wagens, attracties en bingo! 

Verschillende wagens van Stadsreiniging stonden ter bezichtiging op de Markt. Zo was er een duowagen, een kraanwagen, een open wagen en een containerwagen. Ook was er een wagen van Nederland Schoon. Er waren ook attracties. Zo konden bezoekers een workshop volgen bij een afvalbaktrommelaar, was er Zwerfiebingo en afvalzwerver Dirk. 

4.000 Almeerders voor schoon

In totaal doen ruim vierduizend Almeerders mee aan de 14e editie van de Landelijke Opschoondag van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 maart. In de stad worden op verschillende plekken opruimacties gehouden. Dat kan een uurtje zijn of een hele middag. Bij bedrijven, organisaties en op scholen. De gemeente Almere heeft mensen opgeroepen mee te doen en ondersteunt de initiatieven, bijvoorbeeld met materiaal of door het ophalen van het afval. Mensen kunnen zich nog aansluiten bij de vrijwilligersgroepen die meedoen.

Bron: Almere deze week

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

"Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

“Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....